Aktiva barn ökade hälsan i vuxen ålder

2019-04-11T13:12:34+02:00 april 7th, 2019|Hälsa|

Studien visade flera samband mellan de som är aktiva som barn och hälsan i vuxen ålder. I studien involverade man studier som mätt ”muscular fitness” – detta innebar bl.a. styrka i handgrip, stående längdhopp, situps mm. Forskningspersonerna var 3-18 år gamla och man gjorde uppföljningsstudier tidigast ett år efter baseline-tester. Totalt inkluderas 30 studier bestående av drygt 21000 forskningspersoner.

Mening taget ur studiens slutsats: ”Therefore, the early identification and treatment of youth with low levels of muscular fitness could improve long-term health outcomes, since the prevention of chronic diseases should start as early in life as possible”.

Rekommenderar läsning av hela studien där det finns massor av information för de som är intresserade.

Klicka här för att komma till referensartikeln.