Richard Kalenius
Richard KaleniusMSc Sport Science
Skidåkare sen barnsben med primärt intresse för styrketräning. Egenföretagare som arbetar med fysträning, hälsopromotion och föreläsningar inom fältet träning, kost och hälsa. Arbetar som fystränare inom ishockey för Färjestad BK A-lag.
Gordan Divljak
Gordan DivljakMSc Sport Science
Förflutet som tennisproffs. Tillbringade sex år i USA, varav fyra år inom collegetennis i Georgia. Arbetar som privattränare och fystränare i Kungl. Tennishallen.

Vi har båda masterutbildning inom idrottsvetenskap med examen från Gymnastik och Idrottshögskolan, GIH, Stockholm. Vi är båda intresserade av forskning, primärt idrottsfysiologi och sport. 

Sportscience.se förmedlar idrottsforskning till coacher, aktiva och allmänt idrottsintresserade. Vi upplever att det finns ett glapp mellan forskning och praktisk tillämpning inom elitidrott. Syftet med Sportscience.se är därmed att på ett simpelt sätt förmedla forskning och göra det praktiskt tillämpbart för alla. Formatet går ut på att vi analyserar enskilda eller få artiklar och går inte igenom hela forskningsläget. Vi är därmed medvetna om att det kan finnas spridningar inom forskningsläget.

Vi föreläser gärna för din förening eller ditt företag. Kontakta oss på hello@sportscience.se för mer information och priser.


Kontakt